Срђа Поповић обучио украјинске демонстранте како да машу са 8 застава истовремено

Created on петак, 06 децембар 2013 22:16
Written by Сергеј Потемкин

Ukrajina protest srdjaКИЈЕВ - Некадашњи истакнути активиста покрета "Отпор", а данашњи директор Ценра за примењену ненасилну акцију и стратегију Срђа Поповић, обучавао је украјинске демонстранте како да машу са осам застава истовремено.

Поповић, кога медији често повезују са организовањем демонстрација широм света, више пута се састајао са вођама украјинске опозиције које је подучавао вештинама како да један човек барата са више застава, пишу проруски медији у Украјини.

- Поповић је украјинској опозицији доставио тајне ЦИА планове за даску са 8 рупа, на коју може да се намести 8 застава, а да њима маше само један човек, па су тако успели да прикажу да је у Кијеву било 100.000 демонстраната, иако их је било 8 пута мање - тврди заменик министра полиције Украјине Роман Азањ.

Азањ каже да су се осим "даском" демонстранти користили још једном ЦИА направом са 8 рупа, са шифрованим именом "фрула",  а коју им је доставио Поповић.

- Фрула је гумено црево у које је са стране угурано више пиштаљки, по могућству 8, а крај је запушен, па кад демонстрант дува, то ствара слику веће масе. Међутим, на терену се ова направа показала јако лоше јер су демонстранти масовно падали у несвест будући да нису могли довољно јако да дувају да покрену целу апаратуру. Стога је већ првог дана повучена из употребе и враћена у пројектни биро ЦИА на дораду - рекао је Азањ.    

Он каже да украјинска полиција поседује снимке и фотографије Поповића који је на лицу места поправљао багер којим су демонстранти нападали полицију. Према реговим речима багер се у једном моменту покварио, али га је лично Поповић поправио како би нереди били настављени.

- Познато је да је Поповић уско специјализован за дејствовање багером и нема сумње да је он на снимку - указао је Азањ.

Web Soft
Повезане вести
Меркелова запретила Русији нови
МИНСК - Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да ће Европска унија активир
Исламска држава заинтересована
РАКА - Исламска држава забринута је открићем колико су њене методе мучења застаре
Албанско ратно ваздухопловство
ТИРАНА - Албанско ратно ваздухопловство признало је да је летелица која је носила
Русија разматра захтев Сноудена
Русија разматра захтев Сноудена
МОСКВА – Руске власти узеле су у разматрање захтев бившег агента америчке тајне с
САД прети банкрот због плаћања п
ВАШИНГТОН – Амерички Конгрес размотриће хитне мере за усвајање нових пореза изаз
CedThumbnails