Украдене оцене из дневника у школи у Бегаљици

dnevnici kradjaБЕОГРАД – Непознати починиоци украли су синоћ неколико хиљада оцена из дневника у Основној школи „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици.

Директорка школе Гордана Марковић изјавила је за Танјуг да јутрос ништа није указивало на такав чин и да се наставнички кадар са дневницима под мишком, из зборнице упутио ка учионицама на прве часове.

- Међутим, сви су били запрепашћени када су видели да у дневницима нема ниједне једине оцене, а чак су нестали и записи о оправданим и неоправданим часовима и неколико укора – рекла је директорица.

Она је навела да не зна ко би могао да почини тако гнусан чин, на самом почетку године, али истиче да сумња на ђаке ОШ „Никола Тесла“ из Ритопека, који имају знатно слабије оцене од Бегаљичана.

- Ипак, штета је могла да буде много већа да се ова крађа десила на крају године – казала је она.

Полиција је обавила увиђај, а како је незванично речено из МУП-а, чудно је то што су украдене све оцене, а не само оне добре.

- Највероватније је то покушај лопова да заварају траг, јер је јасно да им требају само петице и четворке. Међутим, установили смо да су крадљивци били толико дрски да су једног кеца из дневника, што би рекли наставници „великог к`о кућа“, залепили на зграду школе „Иво Лола Рибар“. Сумњамо да је реч о кецу из математике – казао је извор из полиције.

Министар просвете Томислав Јовановић рекао је да ово показује на велику кризу, јер родитељи више немају пара да потплаћују професоре, па деца сама морају да се довијаjу за боље оцене. 

Пратите нас преко Фејсбука...