Весић обећао да ће унајмити другу погребну фирму и заменити споменик на Пупиновом мосту

Весић споменикБЕОГРАД - Градски менаџер Београда Горан Весић изразио је жаљење што су Београђани погрешно протумачили надгробну плочу на (Пупи)новом мосту који су саградили Кинези.

- То не значи да смо сахранили мост. Знате, ако се сећате зидања Скадра на Бојани, када су дању зидали, а ноћу виле разграђивале и рушиле, тако смо и овде имали сличан проблем на мосту Михајла Пупина. Морали смо некога да жртвујемо како би пројекат био завршен на време, али се погодило да је до тога ипак дошло случајно - казао је Весић, додавши да је у питању непознати Кинез, који је упао у мешалицу за малтер, али због брзине радова и поштовања рокова нису стигли да га изваде.

Он је најавио да ће због гунђања јавности град Београд ипак ангажовати другу гробарску фирму која ће заменити споменик.

- Још је претходна власт на челу са градоначелником Драганом Ђиласом потписала анекс уговора о жртви и изградњи овако ружног надгроб..., овај споменика, али је приликом тендера ангажовано погребно предузеће "Вечни мир", уместо установе "Спокој" чија понуда је била далеко повољнија. Зато планирамо да накнадно прихватимо понуду ове друге фирме. За нешто мало већу цену, они су спремни да направе споменик висине пилона на Мосту на Ади - објаснио је Весић. 

Повезане вести
Радови на кинеском мосту заустав
Радови на кинеском мосту заустав
БЕОГРАД - Радови на изградњи моста Земун - Борча заустављени су јер кинеска компан
Албанци порушили споменик Скенд
СКОПЉЕ - Група Албанаца порушила је касно синоћ споменик албанском националном 

Пратите нас преко Фејсбука...